Sunday, 10 January 2016

KAMI DAH BESAR

Hello, 2016. please be nice.

Hah! Bangun pagi check semua laman sosial then bila masa check wechat, I was a post from my little brother "sehari aku disini macam seminggu d kampung". I feel you brother.

Kami adik-beradik tak pernah tinggal asrama. Bila sambung study jauh dari rumah terpaksa la we all stay asrama. Teringat lagi first time masuk uitm, masa orentasi ok lagi bila sdh start kelas, ahahahahaha a funny thing happen. I nak behenti uitm. Cis! memalukan pula mengenangkan peristiwa itu. Hah! Trouble maker betul. Sampai mama dtg pegi uitm semata-mata taknak anak dia ni behenti study. Menyusahkan betul la engko ni NurShazlienBanat. 

Tapi dalam ke-troble maker aku pun. Habis juga diploma aku. Grade sudah pun. Now struggling menghabiskan my degree. Final sem! Macam sekejap pula rasa. First time dtg, Pcik Jul, meera and Iman jemput d airport. Rasa jakun sgt masa tu. Takut, debar sebab first time naik plane. Iyalah org baru keluar Sabah kan. Org melancong Brunei naik kereta je. Sebelah kan. hihi. Pastu, sem 2 pindah rumah sewa. Rasa mcm baru lagi angkat barang masuk rumah sewa tapi sebenarnya sudah 3 sem kot tinggal rumah sewa. kahkah. How past the time fly! 

Sebenarnya selalu minta: Habis belajar, Cari kerja, dapat kerja tolong mama babah. And the most important thing is spend masa dgn family banyak2. That's why taknak kerja sini. If boleh taknak juga kahwin dgn org sini. Tapi kalau jodoh org sini what can I do? (If berjodoh, rasa mcm x kawin pun ada. Ishk jgnlah mcm tu. Mestilah nak kawin). Panjang mengarut ni. Mandi2 study sambil tgk family outing. nak mengekek sambil2. heeee ^^




Before dtg Shah Alam mama pernah tanya "Kakak pastikah mau d Shah Alam?" I know she worried. But i smile and say "Iya"

Sunday, 31 May 2015

Berkawan Tapi Alone (BTA)

Hi blog. How i wish you can be my friend but you're my friend. I mean you're alive. Aha. Nonsense. 

I do have friend. No. Friendsssss. But, kawan sana lain, kawan sini lain. kawan itu lain. kawan ini lain because peoples kan berbeza-beza. Right??

How I miss my kami genk, gangsterlicious, candylicious and c cantik c anggun c gojes. 

Here, I am meeting new friends but they seem far. I don't know why but I'm a bit awkward with them. This it because I'm too sensitive or I'm too not very care about them. Or I just too comfort to be alone?? I don't know. The more I know them, to more far they are. 

So, I decide to be alone than too bergantung dengan orang. Let me be independent without any helps. Should I? 

People said the more the merrier but for me the more the messier. Don't you? It is better to not care much about peoples just focus on what you want and finished or done it on time and back to you own place. Your comfort place where you'll be happy with them. People that you love and love you. 

Saya bukan mau cakap diorang not care about me but maybe I'm the one that don't want too bergantung dengan diorang. Saya banyak masa menyendiri. Mungkin sebab itu la kot orang cakap aku sombong, hati batu, keras kepala. Tiada orang mau tanya-tanya kan. Serve my face. 

I only talk or communicate to people hanya benda-benda yang perlu sahaja. In bracket important. 



Saturday, 11 April 2015

Maybe i just too sensitive






Sya minta maaf, felt soo sorry for what i've done. Im totally ruin all the plans, moods, feelings, emotions.


Thursday, 5 February 2015

just something

What I just realised these day? I realising something that ... I don't know how to explain. 
Melihat kwan2 sekampung yg hanya sekolah sampai form5, diorng bukan x pndai or xda minat study. Kalau study tgk boleh juga perform walaupun cukup2 makan. OK apa macam tu. Tapi yang menyedihkan nya tu, parent tidak bagi support utk anak smbung belajr. Ok la mmg la yuran universiti tu mahal tpi ptptn kan ada, biasiswa kan. Pastu belanja utk student u ni pun mahal juga sebabnya makan minum sendiri, buku lagi. Mungkin aku ja telampau berfikir ni. Xpala mungkin rezeki diorng tempat main. Orng ni macam2, rezeki pun lain2. BTW, ptptn ni berat sebenarnya. Tidak habis study hutang tetap hutang. Biasiswa tu amanah. Kita mesti perform until maintain pointer utk terus dpt biasiswa. Mgkin diorng x may take risk kan? Just be positive la. Rezeki orang lain2. Manatau kehidupan diorng lagi vagus dari kita yg study habis2an ni. ☺

Sunday, 7 December 2014

Confession ^^

The confession. 
hee 

Abah, kakak minta maaf.. Baru sekarang hah mau reveal kesalahan yg sudah bertahun-tahun. Tapi rasanya babah tau kali (kot) aku yg buat.

Begini ceritanya ...

Pada suatu hari dalam tahun 2006 atau 2007 akademi fantasia 3 yg mawi menang tu. Hah! pandai2 la recall. Abah saya suka Felix. Trademark tak hingat kauuu.

Disebabkan babah telampau minat dengan felix, terutama sekali masa felix nyanyi lagu semut merah, lagilah lagu fevret abah, abah pun beli disc konsert minggu ke 3 ka 4 tidak ingat juga. (apa kau ingat ewa? )..  

Apa yg aku ingat disc itu juga menjadi fevret gue (aik indon pula) sebab idayu bawa lagu aishah. tajuk... tiada lagi tangisan?? itu la mgkin tajuk dia kn. 

Pada suatu hari, bilamana i (tukar lagi) nk pasang la disc tu nk tgk kan. bunyi "prak" !! oh god... disc tu patah. aku (aik..) dgn panik gabra takut segalanya la. letak semula disc kemas2 dan buat don't know ja disc yg patah itu. buat muka innocent yg tidak berapa mau innocent ni. 

Pura2 buat tidak tahu bila ditanya buat slumber pop yeh yeh tidak tahu. Padahal dalam hati memang aku kena la kalau mengaku. Ya Allah ewa.. Bab troublemaker kau la paling the best. hee.. 

Abah sorry. hee ^^ 
Bukan tidak mau mengaku, takut kena marah sebenarnya. hee

P/S : the moral of this story, kalau buat salah tu,  mengaku seja k adik2, abg2, kakak2, mcik2, pcik2. Bukan mati pun mengaku salah tu. hee peace ^^ Benda sudah jadi kn. redha ja la. 

K. gudnight ~