Thursday, 23 January 2014

Let the fingers tell the story!

Sejak akhir2x ini, not really akhir2x ini sebenarnya. Mungkin dari hujung tahun lepas kot. Eh ! Hai korang semuanya. Ek eleh. Macam ramai sangat pembaca belog ini. But, Anyways THANK YOU sebab sudi singgah~ Okeh! Apa pendapat korang bila cakap pasal "KAWIN MUDA" Yeah! Sya ada pendapat tersendiri pasal benda ini. Eh! Macam salah orang pulak sya cerita pasal ini. Sebab sya belum kemaruk untuk berkhawin pun.

Setiap benda di dunia mesti dan sememangnya ada dia punya positive site and negative site right? 

POSITIVE SITE :
- Mengelakkan zina (of course le kan)
- Dapat anak comel2x cute2x lawa2x handsome2x cepat dan ramai 
- Menjadi contoh buat org ramai? Mungkin kan. Sebabnya diaorang muda2x sudah boleh galas tanggungjawab sebagai suami isteri dan mama papa? 
 - Pergi mana2x berteman. Contoh : suami teman isteri shopping kot. so sweet ! Isteri teman suami memncing? kalau suami tu kaki pancing. Or maybe suami isteri suka aktiviti outdoor, boleh pergi sama kan!

NEGATIVE SITE ( bukan negative sgt! kurang baik sikit kot) :
- Terjebak dgn aktiviti2x tidak baik (I mean zina tapi kalau pandai jaga dia InshaAllah tidak. Bukan ckap tidak bagus lansung erk kawin lambat. Jangan salah faham pulak. As single kita perlu memilih dan pandai jaga diri ketika dengan org yg belum halal untuk kita. Be careful ladies!)
- Kalau kawin lambat faham2x la anak pun maybe limited kan? 
- Jarang dapat keluar dengan kengkwan maybe.

Walau apapun pendapat korang, itukan pendapat sendiri. Bagi sya, mana2x okeh. Kalau jodoh sudah sampai kita kena terima. Itu kan rezeki. So for me, both are better. Cepat kawin ka lambat kawin ka semua sudah ditentukan. 

Hish! apsal aku ckp bab2x kawin ni. This story base on apa yang saya tengok. Banyak sudah kengkawan lain kawin and I'm happy for them. Bagi yg belum kawin mcm sya, sya just nak focus untuk sambung belajar, cari kerja bagus, ada rumah sendiri, kereta sendiri then baru fikir pasal kawin. wow! mcm lama sgt tu kan. Apapun kita kena usaha, doa dan tawakal. 

1 comment:

  1. tp kan wa, ak m kawin awal .. cepat ada anak. hahaha

    ReplyDelete